Divortul prin acord

Desigur, în legătură cu procedura de divorț prin acord în Bacău sau în orice altă parte a României, este important să știți    că divorțul este reglementat de legislația română și impune respectarea unor etape specifice. În general, divorțul prin acord este o modalitate mai rapidă și mai puțin costisitoare decât divorțul contencios.

Iată pașii obișnuiți pe care trebuie să-i urmați într-un divorț prin acord:

Este recomandat să consultați un avocat specializat in cauze având ca obiect divorţ, preferabil din localitatea dvs, de domiciliu, respectiv din Bacau dacă domiciliaţi in acest oraş sau dacă ultimul domiciliu comun a fost in Bacau, pentru a vă oferi asistență legală și pentru a vă explica drepturile și obligațiile în cadrul procedurii de divorț. Un avocat specializat in cauze având ca obiect divorţ vă poate ajuta să pregătiți documentele necesare și să vă reprezinte interesele.

Pentru ca instanta sa poata pronunta un divort prin acordul părţilor, ambii soţi trebuie să fie prezenţi la termenul de judecată sau să împuternicească un avocat care sa le reprezinte interesele.

              Chiar dacă avem de a face cu un divorţ prin acord şi părţile se inteleg şi asupra problemelor legate de minori, minorul având vârsta de 10 ani urmează să fie audiat obligatoriu de instanţa care judecă divorţul.

                Divorţul prin acord se termină la primul termen de judecată, hotărârea rămânând definitivă in ziua pronunţării divorţului.

Dacă părţile s-au căsătorit la Oficiul de stare civilă Bacau, instanţa, respectiv Judecătoria Bacău va comunica hotărârea de divort din oficiu la Primăria Bacău.

La Judecătoria Bacău daca părţile dintr-o acţiune de divorţ se inteleg asupra tuturor capetelor de cerere respectiv, locuinţă minor, autoritate părintească pensie de intretinere tot la primul termen de judecată instanţa ia act de intelegerea părţilor.         Hotărârea de divorţ rămâne definitivă in 30 de zile de la comunicare.